Strippenkaarten & Abonnementen

Bij Studio C kun je zelf kiezen of je gebruik maakt van een strippenkaart of van een abonnement. Een strippenkaart biedt meer flexibiliteit, maar wanneer je van plan bent om elke week te komen ben je met een abonnement voordeliger uit.

de verschillende abonnementen en voorwaarden op een rij

Bij het bepalen van het juiste abonnement kies je het type abonnement aan de hand van het soort lessen dat je wilt volgen, én kies je wat de looptijd van je abonnement gaat zijn. Er zijn 7 types abonnementen:

 1. één mat- of barre les per week
 2. twee mat- of barre lessen per week
 3. één reformer les per week
 4. twee reformer lessen per week
 5. elke week een reformer én een mat- of barre les
 6. elke week een reformer óf een mat- of barre les
 7. onbeperkt mat- en barre lessen
 8. onbeperkt mat-, barre en reformerlessen volgen

Wanneer je je voorkeur voor het type abonnement hebt bepaald kun je kiezen uit een looptijd van 3, 6 of 12 maanden. Hoe langer de looptijd, hoe lager het bedrag per maand. Met 8 soorten abonnementen en 3 verschillende looptijden is er dus een totaal aanbod van 24 abonnementen, Een overzicht van alle abonnementen vind je hier: https://backoffice.bsport.io/m/Pilates-Studio-C/649/subscription/?tabSelected=3 Hulp nodig bij het maken van een keuze? We helpen je graag!

Je wilt liever geen vervelende verrassingen achteraf, dus voordat je enthousiast overgaat tot de aanschaf van een abonnement is het goed dat je het volgende in gedachten houdt:

 • Het abonnement gaat direct in. Heb je dus nog een geldige strippenkaart, maak die dan eerst op. Wil je pas over twee weken je eerste les boeken, wacht ook dan nog even met het aangaan van een abonnement. Heb je net een strippenkaart gekocht maar wil je deze alsnog graag omzetten in een abonnement? Neem dan even contact met ons op.
 • Met de aankoop van een abonnement ga je een betalingsverplichting aan. Je kunt kiezen of je de maandelijkse kosten van je betaalrekening of van je creditcard af wilt laten schrijven. Wordt een maandelijkse betaling door je bank geweigerd (bijvoorbeeld wegens onvoldoende saldo), dan heb je voor die maand nog steeds een betalingsverplichting aan Studio C.
 • Met de abonnementen 1 en 3 hierboven kun je elke week één les boeken. De week begint op maandag en eindigt op zondag. Is de week voorbij zonder dat je een les hebt geboekt, dan kun je die les niet meer inhalen. Wanneer je een reservering op tijd annuleert, kan je voor diezelfde week (uiterlijk zondag) een nieuwe reservering maken. Annuleer je te laat dan kun je de les niet meer inhalen. NB: op tijd annuleren kan tot 3 uur van tevoren voor een mat- of barre les en tot 12 uur van tevoren voor een reformer les.
 • Met de abonnementen 2, 4 en 5 hierboven kun je elke week twee lessen boeken. De week begint op maandag en eindigt op zondag. Is de week voorbij terwijl je maar één of helemaal geen les hebt geboekt, dan kun je die les(sen) niet meer inhalen. Wanneer je een reservering op tijd annuleert, kan je voor diezelfde week (uiterlijk zondag) een nieuwe reservering maken. Annuleer je te laat dan kun je de les niet meer inhalen. NB: op tijd annuleren kan tot 3 uur van tevoren voor een mat- of barre les en tot 12 uur van tevoren voor een reformer les.
 • Het abonnementen waarbij je elke week een mat- óf een reformerles volgt (hierboven abonnement 6) zit iets anders in elkaar. Dit heeft een technische reden maar het komt erop neer dat je elke maand 3 mat- of barre lessen en 2 reformer lessen mag volgen. Of je eerst je mat lessen gebruikt en daarna je reformerlessen of je wisselt ze af maakt niet uit. Wel geldt ook hier dat wanneer de maand voorbij is en je niet al je lessen hebt gebruikt, je deze niet meer in kunt halen en dat wanneer je een les te laat annuleert je het tegoed van die les kwijt bent.
 • Met de ‘onbeperkt’ abonnementen (7 & 8) kun je elke week zo vaak als je wilt lessen volgen. Hoewel je geen credits kunt verliezen wanner je je les afzegt, vragen we je toch vriendelijk om de annulerings-termijn (3 uur voor de mat-/barre lessen en 12 uur voor de reformer lessen) te respecteren wanneer je een keer je les af wilt zeggen.
 • Je kunt je abonnement niet voortijdig beëindigen of overdragen aan iemand anders. Alleen wanneer je wegens ziekte, een blessure of familie-omstandigheden langer dan drie weken geen lessen kunt volgen kun je de studio verzoeken om je abonnement te pauzeren. Je abonnement kan maximaal 4 maanden worden gepauzeerd, daarna worden zwel het abonnement als de bijbehorende betalingsverplichting hervat. Het pauzeren van een abonnement kan alleen voor een periode in de toekomst en dus niet achteraf of met terugwerkende kracht. 
 • Abonnementen kunnen ook gepauzeerd worden op initiatief van de studio. Dit gebeurt wanneer er (wegens ziekte van de instructeur, vakantie, feestdagen of op last van de overheid) meer dan 4 dagen achter elkaar geen lessen worden gegeven. 
 • De studio is in de zomervakantie altijd minimaal 3 weken gesloten en gedurende die periode worden alle abonnementen gepauzeerd. In de kerstvakantie is de studio gesloten van kerstavond t/m 1 januari en ook dan worden alle abonnementen gepauzeerd. 
 • Heb je je aangemeld voor een les en wordt die les geannuleerd (bijvoorbeeld wegens ziekte van de instructeur of omdat je de enige deelnemer bent) én ben je die week niet meer in de gelegenheid een andere les te boeken? Dan kun je dit per mail of whatsapp laten weten en wordt de waarde van die les in mindering gebracht op je abonnementskosten (lees hier meer over onder ‘lessen en registratie’).

Strippenkaart of abonnement: een keuzehulp

Of je het beste een strippenkaart of een abonnement kunt kiezen hangt af van de frequentie en regelmaat waarmee je lessen volgt bij Studio C. Kom je (bijna) elke week, dan ben je het voordeligst uit met een abonnement. Heb je het de ene week te druk om te komen en wil je de andere week juist wat vaker komen, dan is een strippenkaart het meest geschikt.

Een rekenvoorbeeld: zowel met een strippenkaart van 10 lessen als met een abonnement voor 3 maanden neem je je voor om over een periode van 13 á 14 weken regelmatig Studio C te bezoeken. Wanneer je denkt dat het je zeker zal lukken om in die 3 maanden elke week te komen, dan is een abonnement voordelig. Je betaalt dan 3x €45 = €135 voor 13 lessen wat neerkomt op €10,38 per les. Maar weet je van jezelf dat bij jou geen week hetzelfde is en dat je gedurende die 13 weken een paar weken niet in staat zal zijn om te komen, maar dat er ook weken bij zullen zijn dat je twee keer kunt komen, dan is een strippenkaart van 10 lessen een beter idee. Je betaalt dan €12,50 per les, maar hebt 14 weken de tijd om je lessen op te maken. Lukt dat door onvoorziene omstandigheden nét niet, dan kun je een strippenkaart eenmalig tegen betaling met nog eens 2 weken verlengen.

de voorwaarden voor strippenkaarten op een rij

 • Strippenkaarten zijn beperkt geldig. Is de strippenkaart bijna verlopen dan kun je de geldigheid tegen betaling eenmalig met 2 weken verlengen. De kosten van deze verlenging bedragen €5 voor een strippenkaart voor mat- en barre lessen en €7,50 voor een reformer- of combinatie strippenkaart. Verloopt je kaart bijna en heb je nog meerdere lessen staan, dan kun je je lessen eventueel ook opmaken door wat vaker te komen. Is de geldigheid van een strippenkaart eenmaal verlopen, dan komt het lessen-tegoed te vervallen.
 • Je strippenkaart gaat in op de datum van je eerste boeking. Let op: wanneer je eenmaal je eerste lessen hebt geboekt (bijvoorbeeld op 5 en 12 juni), kun je om technische redenen in Bsport vóór die datum geen lessen boeken met diezelfde kaart (bijvoorbeeld op 4 juni). De enige manier om je strippenkaart te ‘resetten’ is door al je boekingen eruit te halen (in dit voorbeeld 5 en 12 juni) en dan opnieuw te boeken met de eerste boeking eerst (in dit voorbeeld 4 juni). We hopen dat Bsport dit probleem in de toekomst oplost, maar voorlopig moet het even zo!
 • Eenmaal betaald kunnen strippenkaarten niet worden geretourneerd/terugbetaald. Strippenkaarten zijn ook niet overdraagbaar naar iemand anders.
 • Alleen wanneer je wegens ziekte, een blessure of familie-omstandigheden langer dan drie weken geen lessen kunt volgen kun je de studio verzoeken om je resterende lessen om te zetten in een krediet. Wanneer je je lessen hervat kun je dit krediet gebruiken als korting op de aankoop van een nieuwe strippenkaart of abonnement. Het krediet wordt niet uitbetaald, is niet overdraagbaar naar iemand anders en komt na 12 maanden te vervallen.
 • Strippenkaarten kunnen ook verlengd worden op initiatief van de studio. Dit gebeurt wanneer er (wegens ziekte van de instructeur, vakantie, feestdagen of op last van de overheid) meer dan 4 dagen achter elkaar geen lessen worden gegeven.
 • De studio is in de zomervakantie altijd minimaal 3 weken gesloten en gedurende die periode worden alle strippenkaarten overeenkomstig verlengd. In de kerstvakantie is de studio gesloten van kerstavond t/m 1 januari en ook dan worden alle strippenkaarten verlengd.
 • Heb je je aangemeld voor een les en wordt die les geannuleerd (bijvoorbeeld wegens ziekte of omdat je de enige deelnemer bent) én ben je die week niet meer in de gelegenheid een andere les te boeken? Dan kun je dit per mail of whatsapp laten weten en dan wordt je strippenkaart met een week verlengd.

In onderstaand overzicht staan alle prijzen per les op een rij. Hierbij wordt uitgegaan van de nieuwe prijzen én geldigheid van strippenkaarten per 15 maart 2022. Let op: de prijs per les bij abonnementen lijkt heel laag, maar deze geldt alleen wanneer je iedere week komt!

prijs per les
losse mat- of barre les €  14,00 per strippenkaart €14,00 
5 mat- of barre lessen in 7 weken €  65,00 per strippenkaart €13,00 
10 mat- of barre lessen in 14 weken € 125,00 per strippenkaart €12,50 
10 mat- of barre lessen in 7 weken € 115,00 per strippenkaart €11,50 
mat- of barre abonnement 3 maanden (1x per week) €  45,00 per maand €10,38 
mat- of barre abonnement 6 maanden (1x per week) €  40,00 per maand €9,23 
mat- of barre abonnement 12 maanden (1x per week) €  35,00 per maand €8,08 
mat- of barre abonnement 3 maanden (2x per week) €  85,00 per maand €9,81 
mat- of barre abonnement 6 maanden (2x per week) €  75,00 per maand €8,65 
mat- of barre abonnement 12 maanden (2x per week) €  65,00 per maand €7,50 
prijs per les
losse reformer les €  22,50 per strippenkaart € 22,50 
5 reformer lessen in 7 weken € 107,50 per strippenkaart € 21,50 
10  reformer lessen in 14 weken € 210,00 per strippenkaart € 21,00 
10 reformer lessen in 7 weken € 200,00 per strippenkaart € 20,00 
reformer abonnement 3 maanden (1x per week) €  70,00 per maand € 16,15 
reformer abonnement 6 maanden (1x per week) €  65,00 per maand € 15,00 
reformer abonnement 12 maanden (1x per week) €  60,00 per maand € 13,85 
reformer abonnement 3 maanden (2x per week) € 135,00 per maand € 15,58 
reformer abonnement 6 maanden (2x per week) € 125,00 per maand € 14,42 
reformer abonnement 12 maanden (2x per week) € 115,00 per maand € 13,27 
prijsper mat-/barre lesper reformer les
5 reformer en 5 mat- of barre lessen in 14 weken € 167,50 per strippenkaart € 12,50  € 21,00 
5 reformer en 5 mat- of barre in 7 weken € 157,50 per strippenkaart € 11,50  € 20,00 
combi abonnement 3 maanden
(3 mat- of barre + 2 reformer per maand)
 € 63,50 per maand € 10,40  € 16,15 
combi abonnement 6 maanden
(3 mat- of barre + 2 reformer per maand)
 € 52,50 per maand € 9,25  € 15,00 
combi abonnement 12 maanden
(3 mat- of barre + 2 reformer per maand)
 € 47,50 per maand € 8,10  € 13,85 
combi abonnement 3 maanden
(1x reformer + 1x mat- of barre per week)
 € 110,00 per maand € 9,65  € 15,74 
combi abonnement 6 maanden
(1x reformer + 1x mat- of barre per week)
 € 100,00 per maand € 8,77  € 14,31 
combi abonnement 12 maanden
(1x reformer + 1x mat- of barre per week)
 € 90,00 per maand € 7,89  € 12,88